Träna självförsvar – träna ninjutsu


Funderar du på att börja träna självförsvar? Söker du en budo-stil där du kan utvecklas också som människa? Vill du slippa tävla eller lita till stora muskler? Då har du hittat rätt. Ninjutsu är ett effektivt självförsvar för både kropp och själ. Vi finns i Sundbyberg och tränar måndagar och onsdagar kl 18.30-20.30.

Vi tränar allt från obeväpnande stridstekniker med fall, kast, grepp, slag, sparkar till svärd, stavar och de speciella redskap forntidens ninjor använde.

I grunden finns ninjans unika kroppsmetod som skiljer sig från alla andra kampkonster. Metoden innebär att hela kroppen ligger bakom utförandet av olika tekniker. Ninjutsu är ett heltäckande självförsvar som bygger på en djup kunskap om människans möjligheter och begränsningar.

Ninjutsu är personlig utveckling
Viktigt är att du  i lugn takt får utveckla dina unika förmågor. Vi tävlar inte och konkurrerar därför inte med andra människor.

Tränarens roll är heller inte att tvinga in eleven i ett förutbestämt mönster. Utan att hjälpa eleven finna kraften i den naturliga rörelsen.

Ibland beskrivs ninjutsu som ”meditation i rörelse” – en aktiv meditation där närvaro i nuet, egen kreativitet och effektiva tekniker spelar stor roll.

Låter det lite mystiskt? Inte alls – vår stridsmetod har använts och överlevt på de japanska slagfälten under hundratals år. Ninjutsu är äkta budo – ett självförsvar som skyddar på många olika sätt, inte bara kroppsligt. Den värsta motståndaren är ofta du själv. Klarar du det…?

Självförsvar kvinnor


Bujinkan ninjutsu är bra självförsvar för kvinnor.

Eftersom ninjutsu inte bygger på styrka och aggression, passar Bujinkan utmärkt som självförsvar för kvinnor. Kraften kommer från hela kroppen och även en liten, lätt kvinna kan genomföra ett effektivt självförsvar. Det handlar bland annat om att ta fram den inre ”krigaren”, vilket är en spännande resa.

Vår dojo är en föregångare när det gäller att ge kvinnor möjlighet att träna kampkonst. I detta arbete har vi haft stort stöd av vår stormästare i Japan.

Vår budo ser till den enskilda personens kvaliteter – kön, ålder och annat är oviktigt.

Vanliga frågor


Här har vi samlat de vanligaste frågorna människor ställer till vår klubb. Om du undrar över något annat så är du välkommen att kontakta oss. Vi svarar ofta samma dag.

Kan jag börja senare på terminen?
Ja, det är inga problem. I träningen repeterar vi ständigt saker som fall, slag, sparkar, grepp m m. Så du missar inget om du kommer senare på terminen. Du väljer själv när det passar att börja.

Har ni nåt erbjudande för intresserade?
Ja, vi erbjuder alla 2 veckors fri träning! Då får du en ärlig chans att ta reda på om ninjutsu passar just dig.

Kommer jag att vara ensam kvinna på mattan?
Nej, även om kvinnor tyvärr inte tränar kampsport i samma utsträckning som män finns det nästan alltid kvinnor på träningen.

Jag vill träna självförsvar tillsammans med min 15-åriga dotter. Går det bra?
Ja, det går utmärkt!

Jag har inte tränat något sedan plugget. Kommer jag att palla med ninjutsu?
Ja, vi anpassar träningen efter varje person. Du behöver inte ”tävla” med någon annan eller känna dig utanför.

Jag har tränat kampsport tidigare. Är det här något för mig?
Ja, vi har många som tränat andra stilar men fastnat för ninjutsu. Kom ned och pröva själv.